Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В части от община Сливен е обявено бедствено положение

Снимка: БГНЕС

В части в община Сливен е обявено бедствено положение. Съгласно Закона за защита при бедствия, за бедстващи райони в община Сливен са обявени околностите на Дюлева река от Долната лифтена станция до Бургаско шосе, Новоселско дефиле, вилна зона "Селището", село Сотиря и целодневна детска градина "Радост" в село Камен.

Обявяването на бедствено положение произтича от необходимостта за предприемане на неотложни действия за ликвидиране на последствията от възникналите наводнения и отпускане на целеви средства за това от държавната Междуведомствена комисия за бедствия и аварии към Министерския съвет, обясниха от общината. Има причинени щети и в други райони на Сливенска област, като котленското село Тича, където реката излезе от коритото си и наводнени 6 къщи.

Не е ясно защо информацията за обявено бедственото положение се подава от общината 5-6 дни след падналите дъждове, но днес в Сливен отново валя краткотраен пороен дъжд, според общинските власти 30-40 л на кв. метър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44