Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община започва от утре почистването на покрити речни корита

Снимка: БГНЕС

Столичната община започва от утре почистването на покрити участъци от реките Перловска, Слатинска, Суходолска, Боянска и Новачица. Парите за това - 142 хиляди лева, са осигурени от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, обяви кметът Йорданка Фандъкова:

Получихме средства за почистване за първи път от много години на покрити речни корита, каквито има в София и минават и през централна градска част. Това са т.нар. тунели, през които преминават реки, които са много опасни и те се чистят по-трудно, разбира се. В момента изграждаме втора дига на река Лесновска, която е изключително важна като превенция срещу наводнения на района на Долни Богров. Получихме и средства на база на подадените документи за щетите след градушките, като продължаваме да подаваме документи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44