Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

На първа страница "Труд" съобщава за разногласията за срока, в който трябва да стане ясна оценката на активите на КТБ. Под заглавие "Скандал със срока за оценка на КТБ", изданието разказва за вчерашната среща на главния прокурор Сотир Цацаров с работодатели и синдикати, след която председателят на Стопанската камара Сашо Дончев обяви, че състоянието на КТБ ще стане ясно на 21-ви септември. По-късно БНБ излезе с опровержение и поясни, че срокът е 20-и октомври.

По темата "Сега" пише, че след срещата е станало ясно, че КТБ вече не може да бъде спасена без публични средства.

"Кабинетът изтегли за месец 400 млн. лв. заеми", пише "Преса". Парите са взети за една година от банки, пенсионни и застрахователни дружества. До края на годината календарът на финансовото министерство предвижда да бъдат изтеглени още 533 млн. лева.

Голямото заглавие на "Сега" съобщава, че "България ще загуби над милиард и 600 милиона лева, заради некадърни агрочиновници". В публикацията се уточнява, че рискът от загуба на пари по Програмата за развитие на селските райони става все по-голям, след като Министерството на земеделието за трети път се е провалило при избора на сертифициращ орган.

"Стандарт" информира на първа страница, че Европейската комисия е разрешила на България да помогне със 172 млн. лева на закъсалия "Холдинг БДЖ". Парите ще бъдат отпуснати през следващите 3 или 5 години и с тях ще се погасяват дългове на компанията от периода преди 2007г.

"БЕХ увеличава капитала си с 337 млн. лева", съобщава "Капитал дейли". Изданието уточнява, че парите ще дойдат от печалбата на холдинга за миналата година, а с част от тях най-вероятно ще се покрива увеличението на капитала на "Южен поток България".

Справка на Министерството на здравеопазването, изготвена по молба на  "Труд", показва, че към 1-ви август дълговете на болниците са достигнали нов рекорд - над 407 млн. лева. С най-големи задължения е болница "Св. Георги" в Пловдив.

На този фон "Стандарт" пише, че 80 британци са приети да учат медицина в Пловдив. Англичаните не идвали, заради по-ниските такси, а заради доброто ниво на обучение.

"24 часа" съобщава, че "Прокуратурата образува две дела за убийство след потопа в Бургас". Едното е за двете удавени жени, а другото - за третата жертва. Все още се провеждат разпити на очевидци, а експертизи не са назначени.

Почти всички днешни издания цитират резултатите от проверката на Агенцията за метрологичен и технически надзор, след трагедията от 19 август, когато асансьор в столичен блок падна и уби една жена. Инспекторите са проверили над 900 асансьора в цялата страна, от които близо 1/4 са били неизправни и са спрени.

И накрая - "Стандарт" съобщава за чудо в Пазарджик. Миро потече от иконата на Исус Христос Пантократор в катедралната църква "Успение Богородично" в града, пише вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44