Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спрените плащания по „Околна среда“ и „Регионално развитие“ - обект на обсъждания в Брюксел

Снимка: wikipedia.org

Спрените плащания по програмите „Околна среда“ и „Регионално развитие“ и днес ще бъдат обект на преговори между българските власти и Еврокомисията.

В Брюксел вицепремиерът по еврофондовете Илияна Цанова и екоминистърът Светлана Жекова ще обсъждат вариантите за възстановяване на плащанията с комисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Очакванията на българската страна са в сравнително кратки срокове да бъде постигнато споразумение за програма „Околна среда“, за която властите у нас вече приеха условията на Брюксел за така наречените „плоски финансови корекции“ в размер на 9,5 на сто.

Подобна процедура вероятно ще бъде приложена и за програма “Регионално развитие“, където обаче все още продължават проверките и възстановяването на плащанията ще е възможно на по-късен етап.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44