Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждански организации искат среща с премиера по темата за шистовия газ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представители на 15 граждански организации от Обществения съвет към бившия кабинет на Пламен Орешарски заявяват в съобщение до медиите, че не са получили официален отговор от Министерския съвет за продължаване на традиционните срещи с премиера Георги Близнашки и представители на изпълнителната власт.

Според гражданските организации провеждането на ежемесечни срещи дават реалистична картина на обществения живот в страната и предлагат решения по важни проблеми.

Като тема на първата среща със служебния премиер гражданските организации предлагат да бъде обсъден упражняваният в момента натиск от определени среди за отмяна на решението на Народното събрание за мораториум върху проучването и добива на шистов газ. Те препоръчват правителството да не се поддава на тези спекулации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44