Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменски учители започват благотворителна кампания за бедстващите семейства в страната

Благотворителна инициатива в подкрепа на бедстващите семейства в страната подемат учители от шуменското училище "Сава Доброплодни".

Преподавателите призоваха родителите да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят предвидените за това пари. Преподавателят по история Георги Йоргов, който предложи идеята, обясни:

Ние наистина получаваме много цветя, огромни букети, което е признание за нашия труд, но все пак за тези цветя се хвърлят огромни средства в рамките на страната. Ако сега тези средства се пренасочат към хората, които се нуждаят, това ще бъде реална помощ, малко, но от сърце. Мечтата ми е да може тази инициатива да стигне в цялата страна. Мисля, че ще бъдем подкрепени.

Кутията за дарения ще бъде поставена на 15-и септември в двора на училището "Сава Доброплодни" в Шумен. Събраните пари ще бъдат предоставени на бедстващите райони чрез Българския червен кръст.

Без букети на първия учебен ден - призоваха и педагозите от училище "Любен Каравелов" в Димитровград. Така ще бъдат спестени средства от традиционните букети, като парите ще се дарят на децата от бедстващите райони.

В училището има деца от наводнените квартали "Мариино" и "Млада гвардия". Дарителските кутии вече са поставени в училището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44