Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ отбелязват 13-ата годишнина от атентатите на 11 септември

| обновено на 11.09.14 в 17:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати отбелязват днес 13-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 година с възпоменателни церемонии в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания. Президентът Барак Обама и съпругата му Мишел запазиха минута мълчание пред Белия дом. В Ню Йорк роднини на жертвите се събраха на Кота Нула, за да почетат паметта им.

По-късно на церемонията в Петагона президентът Обама заяви:

Преди 13 години едни малки и изпълнени с омраза умове се наговориха да ни пречупят. Америка обаче остава изправена и горда и водени от ценностите, които ни подкрепят, ние ще ставаме по-силни.

Припомням, близо 3000 души бяха убити при атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и в Пенсилвания.

В отворения през май в Ню Йорк музей в памет на жертвите на атентатите беше представена нова изложба, посветена на многогодишното преследване на Осама Бин Ладен, който организира атентатите. Днес музеят ще остане затворен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44