Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващата тристранна среща за газа за и през Украйна ще се проведе на 20-и септември в Берлин

Следващата тристранна среща за разрешаване на проблема с доставките на газ за и през Украйна ще се проведе на 20-и септември в Берлин. За това са се договорили Европейската комисия, Русия и Украйна.

Междувременно от Еврокомисията са били уведомени за намаляване на доставките на руски газ за Полша и в момента изясняват с полските власти дали причините са търговски, технически или други. От това ще зависи и дали Европейската комисия ще предприеме някакви стъпки и какви ще са те, съобщи говорител на комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер.

Говорител на Европейската дипломатическа служба потвърди, че на заседание на постоянните представители на страните от Евросъюза в момента отново се обсъжда новия пакет санкции срещу Русия. Ако днес бъде взето решение те да влязат в сила, съответният документ ще бъде публикуван по-късно през деня в официалния вестник на Евросъюза, където ще бъде посочена и датата на привеждането им в действие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44