Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досъдебно производство за бащата от Деляновци, изхарчил даренията за децата си

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Свищов образува досъдебно производство за злоупотреба с доверие срещу Евгени Стефанов от село Деляновци, получил около 90 хиляди лева от дарители, за да издържа двете си деца. В началото на годината мъжът се оплака в медиите, че е самотен баща с 80 лева месечен доход и децата му ходят пеш и гладни на училище в съседно село.

След мащабната дарителска акция се появиха сигнали, че мъжът проиграва в свищовски казина пари от даренията. Прокуратурата се самосезира и при проверките установи, че той действително е харчил за хазарт и таксита средства от даренията и е купувал вещи, които въобще не са свързани с отглеждането на децата. Купил за 53 хиляди лева и апартамент в Свищов, който оборудвал луксозно. Наскоро поискал да изтегли от направените от даренията спестовни влогове на децата пари за климатик, но съдът не разрешил тази  покупка. Претенции към даренията предявила внезапно и съпругата му, която доскоро живееше отделно и отглеждаше другите им две деца. Очевидно щедростта на хората е събрала  разделените и враждуващи съпрузи, които пред медиите в началото на годината обясняваха как трудно изхранват поделените си деца.

Свищовската прокуратура смята, че са събрани достатъчно данни, за да се образува  срещу Стефанов досъдебно производство за злоупотреба с доверие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44