Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 40 души от Плевенска област са поставени под наблюдение и контрол във връзка с предстоящия парламентарен вот

В Плевенска област повече от  40 души, за които са получавани сигнали в предишни избори, че опитват да купуват гласове, са поставени под наблюдение и контрол за предстоящите парламентарни избори. Търговците на гласове са предимно от общините Плевен, Никопол и Червен бряг.

Това е само една от предприетите мерки за опазване на обществения ред и противодействие на престъпленията при подготовката и провеждането на предстоящите избори за 43-тото Народно събрание, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Плевен главен инспектор Йордан Каменов. За охраната на избирателните секции в района ще бъдат ангажирани 530 полицаи. Създаден е и междуведомствен щаб, с представители на полицията, прокуратурата и ДАНС, за бърза реакция и компетентно становище при сигнали за нарушаване на изборния процес и извършени престъпления, свързани с купуването на гласове.

До момента в полицията в Плевен е постъпил само един сигнал за купуване на гласове в Белене, който след проверка се оказал недействителен. При многото сигнали, получени при провеждането на изборите за европарламент през май тази година, доказани нарушения не е имало.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44