Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роклите на Живко Седларски

Има нещо вдъхновяващо и енергично, зареждащо в тези рокли от метал. Може би защото тялото под тях липсва, но се усеща. В някои от роклите то е устремено, в движение, в други – статично, затворено в клетка, плътно или ефирно… Роклята е това, което жената съблича, облича, оглежда се в нея, харесва образа си или не… Как това въздейства върху мъжа? Как един мъж вижда роклята с жената в нея, когато жената я няма, още повече, когато е художник, скулптор?
Самият автор признава, че в основата стои неговото отношение към жената. Размисли и емоции предизвикват скулптурите на Живко Седларски, който от повече от 20 години живее и твори във Франция и работи в областта на монументалната скулптура. На 16 септември, навръх рождения си ден, той ще открие за първи път самостоятелна изложба в София.
Негови творби променят и обогатяват пространството на паркове и градини във Франция и у нас и са притежание на галерии и колекции в двете страни, както и в Германия и Швейцария.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.