Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоков е домакин на национално състезание "Пътен полицай на 2014" година

България подготвя Стратегия за пътна безопасност 2011 – 2020 г.
Снимка: БГНЕС

28 отбора от Столичната дирекция на вътрешните работи и от всички областни дирекции в страната си оспорват отличието - Пътен полицай на 2014 година. Домакин на надпреварата е Самоков.

Националното състезание "Пътен полицай 2014" дава поле за изява на служителите да демонстрират своята професионална подготовка и компетентност, точна преценка и бърза реакция в различни ситуации, свързани с ежедневната им работа на пътя.

До момента приключват три от дисциплините.

Ивайло Паунов от дирекцията в Кюстендил спечели първото в теоретичния изпит по специализирана подготовка, познаване на нормативната база и решаването на листовки. Дисциплината "Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при катастрофи"-теория, досега лидер е Райчо Сивенов от дирекцията в Смолян, а в стрелбата най-прецизен е Момчил Григоров от дирекцията в Габрово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44