Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:
Снимка: БГНЕС

Македонското електронно издание Телеграф съобщава, че още един македонски гражданин е загинал, воювайки на страната на "Ислямска държава". Според изданието, става дума за 28-годишният Месут Мусли от Скопие, който загинал в Ирак, недалеч от Басра. Мусли е завършил средно образование и произлизал от средно богато семейство. От Министерството на вътрешнитеработи в Скопие са заявили, че все още проверяват информациите. Десет са вече македонските граждани, загинали като войници на терористичната групировка.

Кметът на Лондон Борис Джонсън ще поеме ярка роля в политиката, след като бе избран за кандидат на Консервативната партия в парламентарните избори следващата година, пише Гардиън. Джонсън възнамерява да се завърне в Камарата на общините, вероятно с водеща роля, ако Дейвид Камерън изгуби парламентарните избори. Кметът на британската столица бе избран за представител на партията в Западен Лондон.

Учени от университета в шведския град Гьотеборг обявиха, че са записали звука на един единствен атом и той е на нотата ре, пише Хъфингтон пост. Уловеният звук обаче бил около 20 октави по-високо от най-високото ре на пиано,такъв звук не може да бъде чут от човешкото ухо. Учените се хвалят, че са отворили нова врата към квантовия свят и добавят, че дългосрочната им цел е да усвоят квантовата физика, за да се възползват от законите й, например, от свръхбързи компютри


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44