Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ласло Андор: Великобритания трябва да спре да се оплаква, че имигрантите от Европа са бреме

Ласло Андор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания трябва да престане да мрънка за това, че имигрантите от Европа са бреме за училищата, болниците и жилищата, а вместо това да започне да строи места за тяхното настаняване, заяви европейският комисар по заетостта Ласло Андор.

Пишейки за уебсайта PoliticsHome, Андор отново изтъква, че масовата имиграция от Източна Европа е добра за британските работници и правителството. Той допълва, че работниците от чужбина дават повече пари за данъци, отколкото получават като социални помощи. Андор признава, че има известни проблеми в държави, където се наблюдава внезапен приток на хора от други страни-членки на ЕС, но отговорът на тези проблеми е като се инвестира в нови жилища и услуги, а не да се отблъскват хора, които работят упорито и плащат своя дял в британския бюджет.

Според него, разпоредбите в ЕС са допринесли за подобряване на условията за труд на британците. Освен това Ласло Андор изтъква, че имигрантите обикновено вземат работа, която британците не желаят да вършат, а не ги изтласкват от работните им места.

Депутатът от Консервативната партия Филип Холобоун обвини еврокомисаря в „изумително късогледство”. Холобоун посочи, че училищата трябва да поемат ученици, които не говорят английски, графикът на личните лекари е претоварен и натискът върху обществените служби е огромен, а това е допълнително бреме за британските данъкоплатци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44