Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейството на британски заложник с отворено писмо до „Ислямска държава”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роднините на Дейвид Хейнс, британският заложник на „Ислямска държава”, призоваха екстремистите да се свържат с тях. Отвореното писмо на семейството на Хейнс бе разпространено от британското външно министерство, Форин офис. В него роднините на заложника съобщават, че са изпратили много послания до ислямистите, които са останали без отговор. Те молят „онези, които държат Дейвид, да установят контакт с нас”.

Групировката „Ислямска държава” заплаши да убие британеца, ако американската авиация не спре да бомбардира нейни позиции. Дейвид Хейнс, който бе отвлечен миналата година докато доставяше хуманитарна помощ в Сирия, бе посочен като следваща жертва в разпространеното в началото на септември видео с обезглавяването на американския журналист Стивън Сотлоф. 

Призивът на семейството на британеца наподобява опитите на роднините на Джеймс Фоули, другия американски журналист, убит от екстремистите миналия месец, да установят контакт с похитителите. Преди екзекуцията на Фоули „Ислямска държава” изпрати имейл до неговото семейство, за да покаже, че той е жив и да поиска огромен откуп.
Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че Лондон прави всичко възможно, за да осигури освобождаването на Дейвид Хейнс.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44