Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждански движения протестират изваждането на проекта за модернизация на пътя Видин - София от eвропрограма

Снимка: РАДИО ВИДИН

Граждански движения организираха протест срещу изваждането на проекта за модернизация на пътя Видин - София от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура". Те блокираха за кратко международния път Е 79.

Без подобряване на пътната инфраструктура Дунав мост-2, в който бяха инвестирани над 200 000 000 евро, няма да даде очакваните резултати, обявиха от гражданските движения „Днес“, „Видин“ и „Аз обичам Видин“. "Мост има, но път няма" - скандираха организаторите на протеста и издигнаха плакат: "България без път към Европа".

От Агенция “Пътна инфраструктура” преди седмица съобщиха, че модернизацията на пътя остава приоритет и ще се финансира по програмата "Транзитни пътища" с пари от републиканския бюджет.

Ако това бъде допуснато, проектът ще бъде лишен от сигурно финансиране с европейски средства с сметка на несигурни обещания за бъдеще, обявиха от Гражданските сдружения, организирали протеста. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44