Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно увеличение на телефонните измами отчетоха в полицията в Добрич

Двойно увеличение на телефонните измами отчетоха в полицията в Добрич.Най-често измамниците използват общоприетата схема за пострадал роднина, а в схемата се включват т.нар. "мулета". Те се набират чрез интернет с оферти за работа, обясни началникът на Криминална полиция в Добрич - Галин Савов:

Имаме доста хванати и възстановени щети. Хванати са т.нар. „мулета“ да разнасят парите. Лицата, които обикновено пренасят парите, не знаят какво се случва. Най-лесният начин е чрез интернет обява за набиране на работници за работа. Обаждат се, получават оферта да разнасят  колети.

Най-често разкриването на измамата стига само до мулетата, а не до истинските престъпници, признаха от полицията. Жертва на измамите са възрастните хора. За това с тях водим специална разяснителна работа, каза директорът на полицията Цветлин Манев:

Всяка седмица се провеждат срещи със самотноживущи хора. На срещите им се обръща внимание точно на това, че те могат да станат обект  на измама. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44