Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близнашки: Във всички училища в страната учебната година ще започне нормално

Снимка: БГНЕС

Във всички училища в страната учебната година ще започне нормално, заяви в силистренското село Голеш премиерът Георги Близнашки. Той подчерта, че правителството е направило всичко необходимо, според възможностите на бюджета, да окаже помощ на хората в пострадалите от бедствията райони на страната.

Експерти от държавната администрация помагат на местните власти в засегнатите от пороите райони на страната да подготвят възможно най-бързо документацията си за искане на помощ от Европейския съюз, каза премиерът и допълни, че размерът на очакваната помощ ще определят евроинституциите:

Такава е процедурата. Ние сме заявили щети в размер на 300 милиона, а ще получим съответен процент. Дано това да стане по-бързо.

Министър-председателят предупреди местните власти да проведат необходимите превантивни мероприятия, за да се избегнат други трагедии. По повод критиките към правителството за увеличения бюджет на президента в момент, когато парите за бедстващите райони не стигат, премиерът заяви:

Важното е да осигурим на държавния глава, който олицетворява достойнството на нашата държава, възможности да осъществява своята международна дейност. Мисля, че трябва да уважаваме собствената си държава, а тя се олицетворява на първо място от президента на Републиката.

Подготовката за изборите върви по план. Повечето бюлетини вече са отпечатани, заяви Георги Близнашки и призова партиите за толерантна кампания:

Нека да има състезание между различни визии за бъдещето на страната, а не да се стига до обичайното - сочене с пръст, взаимни обвинения, злоупотреби, корупция и прочее, защото всички сме преуморени от този тип политически изяви. Нека в крайна сметка да вземе връх здравият разум. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44