Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия залага на добри отношения с Русия и президента Путин и в бъдеще

Германия залага на добри отношения с Русия и президента Путин и в бъдеще, въпреки проблемите в отношенията след украинската криза. Това заяви в интервю за неделния "Билд ам зонтаг" вицеканцлерът и лидер на социалдемократите Зигмар Габриел

Европа се нуждае от Русия, ние сме съседи, а отношенията между съседите са от първостепенно значение, подчерта той и добави:

Виждаме, че в големи международни конфликти, като в Сирия и Ирак, например, би било по-добре да се работи заедно с Русия за намиране на решение.

Същевременно вицеканцлерът смята, че състоянието на руската икономика – въпреки и независимо от налаганите от ЕС санкции – не е в блестящо състояние, но трябва да се прави всичко възможно да се постигнат договорености, които да не ощетяват нито Русия, нито Европа с доставките на газ и суровини.

Запитан дали на президента Путин може да се вярва в бъдеще, Габриел отговаря, че много се надява на това.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44