Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу добива на шистов газ в България организираха в Русе

Протест срещу добива на шистов газ в България организираха в Русе членовeте на сдружение "Бъдеще за Русе". Бойко Никифоров, представител на протестиращите, посочи основните искания на участниците в протеста:

Чужди интереси газят българската природа. Това, което ще се случи с добива и проучването на шистов  газ тотално би унищожило Добруджа и българската природа. От друга страна пък икономически чужди интереси заграбват наши природни  богатства. Това са златните залежи. Концесиите пак ще бъдат дадени и разработвани от чужди фирми, а не от български.

Протестиращите подготвиха специална декларация, в която се настоява да спре източването на България и унищожаването на природата. В декларацията се настоява и незабавно да бъде отнета възможността на чуждестранни фирми да правят проучвания за шистов газ в Добруджа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44