Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник пострада при срутване на тунел по магистрала "Струма", транспортиран е по спешност в "Пирогов"

Снимка: БГНЕС
Няма опасност за живота на работника, който пострада тежко  при срутване на земна маса  в строящия се край Кочериново тунел на автомагистрала "Струма". 49-годишният Салих Казън от Девин беше транспортиран тази сутрин от Благоевград и настанен в болница "Пирогов".

След инцидента снощи работникът е откаран в Спешното отделение на Областната болница в Благоевград с фрактури на крайниците и откъснати пръсти. Тази сутрин той е транспортиран в "Пирогов" по настояване на фирмата, в която работи от 20 години и е сред най-уважаваните служители.

Според главния инженер на фирмата Бойко Димитров става дума за неочаквана ситуация. Няма нарушение на технологичната дисциплина, категоричен е той и призна, че на тунела се работи денонощно, но по думите му фирмата има всички разрешения за това.

При монтаж за укрепване на тунел пада около 1 кубик, може би, пясък и глина върху бригадира. Обаждаме се на Спешна помощ, на полиция, на всички. Докаран е към 4 часа в Спешното отделение в Благоевград. Вече е 7.15 часа, но не му правят нищо на човека. Има крак, ръка счупени, пръстите са откъснати. Не знаем какво му е състоянието. Искаме да го закараме в София, където има доктори да го оправят, обясни пред "Хоризонт" инж. Бойко Димитров.

Случаят се разследва от полицията в Кюстендил, прокуратурата и Инспекцията по труда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44