Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички училища в наводнените села в Старозагорско отвориха врати

В наводнените села на Старозагорска община всички училища днес отвориха врати. До сряда помощи от държавата ще получат пострадалите домакинства от община Раднево. Министър Йордан Христосков е инспектирал  дейностите по отстраняване на щетите, съобщи за „Хоризонт“ кметът на община Раднево Юлиян Илчев.

Продължава отводняването на къщите в пострадалите от бедствието селища. В Гълъбово днес очакват под формата на помощ абсорбатори за засегнатите жилища. Кметът на общината Николай Тонев е назначил инспекция на нивото на водата в язовир "Хайдушко кладенче" и на този край село Априлово, за да може да се пристъпи към взривяване на стените им.

В община Раднево е приключила оценката на щетите. 48 семейства имат правото да получат по 365 лева от държавата. В общините Стара Загора и Гълъбово комисиите продължават работа. В община Опан домакинствата, на които се полага помощ, са около 20.

Днес от Агенцията по заетостта ще сключат договор с общините Раднево и Гълъбово по проект „Подкрепа за заетост“ за осигуряването на работа за 6 месеца на 35 безработни за пълен работен ден. Те ще се включат в различни дейности, свързани с отстраняването на щетите от наводнението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44