Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една жертва взеха наводненията в Гърция

Снимка: БТА
В община Ореокастро в района на Солун е първата жертва от наводненията. 49-годишен мъж загина, след като придошла река отнесе колата, в която е пътувал и 19-годишния му син. Бързата намеса на пожарникарите спасява сина, но бащата се е удавил, след като не е успял да излезе от колата. Спасителната операция на пожарникарите продължи три часа.

В Северна Гърция дъждът предизвика наводнения в приземни етажи и магазини. Много улици се превърнаха в езера. В град Касторя до преди няколко часа беше невъзможно да се излезе по улиците. Най-силно засегнати от бурята и дъжда са селата около Солун.
Според метеоролозите вълната от валежи и бури се движи към Атина, където днес също се очаква на места дори градушка.
За Северна Гърция лошото време ще се задържи и утре. Очаква се повишение на водните нива на реките и приливни вълни от обилните валежи. Предупредени са фермерите да вземат мерки по защита на стадата животни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44