Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев откри новата учебна година в ПМГ в Благоевград

Снимка: БГНЕС
Президентът Росен Плевнелиев и Неврокопският митрополит Серафим откриха новата учебна година в Природо-математическата гимназия в Благоевград.

С много вълнение и искрени овации учителите и възпитаниците на елитното училище посрещнаха Росен Плевнелиев, който също е бил ученик в Математическата гимназия. За откриването на учебната година бяха дошли и неговата майка, дългогодишен учител по математика, както и класният му ръководител г-жа Пандева.

С нескрито вълнение държавният глава се обърна към младите, техните учители и родители: Образованието на децата е било и ще бъде осъзната ценност за целия народ. Нека да си спомним и ентусиазма от първите години след свобождението на Третото българското царство, когато във всяко училище на неговото знаме е имало надписа "Чрез просвета за България". Убеден съм, че този завет ни пази хиляди години и ще продължава да ни пази.

Въпреки националната инициатива - парите, вместо за цветя, да бъдат дарявани в помощ на пострадалите от водното бедствие, учителите бяха отрупани с букети.

Да, знам и с мама можем да дадем пари, но не се отказваме от цветята, защото те са един вид жест за учителите. Така показваш любовта си към учителката, казва петокласникът Александър.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44