Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повечето първокласници в Сливенска област ще са на целодневно обучение

Снимка: Владимир Недев

В училищата в Сливен взимат мерки раницата на първокласниците да бъде по-лека. Тази година повечето първолаци в областта ще бъдат на целодневно обучение.

С близо 250 по-малко са първокласниците в Сливенска област тази година. Общият им брой е 2260, разпределени в 103 паралелки.

Според Йорданка Стоилова, старши експерт в Регионалния инспекторат по образованието в Сливен, няколко са основните промени в обучението на първолаците:

84 групи ще има на целодневна организация в първи клас. Учебниците ги доставят по училищата за 1-ви и 4-ти клас. Началникът на Регионален инспекторат поставя акцент за втория комплект учебници, за олекотяване на ученическите ранички и в малко по-късен етап ние ще поискаме една информация къде има втори комплект, какви мерки и дейности са взели директорите, в смисъл допълнителни шкафове, където децата биха могли да оставят комплектите по физкултура, комплектите, които са необходими по домашен бит и техника, музика, изобразително изкуство, за да може наистина раничката да бъде по-лека.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44