Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

73 хиляди лева дава Община Троян за детски площадки

Снимка: БГНЕС

Община Троян започва изграждането на две нови детски площадки. Едната е в града, а другата в село Дебнево. Те ще се изграждат по проект на стойност 73 хиляди лева.

Площадката в Троян ще е за деца до 12 години и ще бъде комбинирана с площадка за игра на деца до 3 години, като ще се обособят отделни зони за всяка възрастова група със съответните за нея занимания и съоръжения. Новата площадка ще е съобразена с наредбата - 50 на сто от заниманията да бъдат достъпни за използване от деца с увреждания, обясни кметът на Троян Донка Михайлова.

Съзнателно отложихме изпълнението на този проект за времето след 15-и септември, тъй като това е градинката, която се използва най-активно от майки с малки деца и от деца за игра през активния летен сезон. Строително-ремонтните дейности по изграждането на площадките ще започнат непосредствено след празника на сливата, за да не създаваме затруднения за празника.

Михайлова допълни, че в село Дебнево е предвидено благоустрояване на парка чрез изграждане на паркова алея и рампа за достъпна среда. Детската площадка ще е комбинирана, предназначена за две възрастови групи.

Тя ще бъде разположена в един атрактивен мини парк, който се намира в близост до училището.

Изграждането на площадките за игра трябва да приключи в средата на месец ноември.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44