Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близнашки: Предаването на Цветан Василев може да доведе до по-бърза развръзка на случая с КТБ

Снимка: БГНЕС
Новината, че банкерът Цветан Василев се е предал на сръбската полиция беше коментирана от служебния премиер Георги Близнашки. Според него това ще ускори процеса по разрешаване на казуса с банката:

Знаете, че и аз го призовах да направи нещо такова, т.е.  да се яви в България и да съдейства на правосъдието. Така може да се ускорят и проверките в банката, и да се облекчи одитът, и в крайна сметка да се стигне до една по-бърза развръзка.

Служебният премиер заяви, че е важно акционерите на банката да помогнат в тази ситуация. Той коментира и как е научил новината:

Научих и аз новината като всички останали - от средствата за масова информация. Така че, тук на дневен ред са действията на Главна прокуратура, разбира се. В тази фаза отговорността за събитията в КТБ изцяло пада върху Управителния съвет на БНБ. Ние като изпълнителна власт се придържаме стриктно към зкаона. Правят се много опити да бъдем въвлечени преждевременно. Това би било груба грешка и аз смятам, че единственото възможно решение е в рамките на закона и на основата на закона.

Служебният премиер Георги Близнашки беше гост на честването на 7-ата годишнина на Радио "София".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44