Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Река Осъм в Ловеч е била на 80 см от критичното си ниво през изминалата нощ

Река Осъм в Ловеч е била на 80 см от критичното си ниво през изминалата нощ след падналите в региона обилни валежи. Измерени са 270 см, като тази сутрин нивото е спаднало до 240 см и няма опасност от преливане. Покачването за едно денонощие е над шест пъти.

Покачило се е и нивото на река Вит. В Тетевен таи сутрин то е 196 см.

Най-много дъжд през последното денонощие в Ловешка област е паднал в района на троянското село Борима – 61 литра на кв.м.

Над 40 литра да паднали в Чифлик, Лесидрен, Шипково и Черни Осъм, над 30 в Троян и Априлци.

Въпреки обилните валежи в областта няма наводнени райони. Екипи на Гражданска защита са отводнявали къща в троянското село Горно Трапе и мазе в Троян. Отстранено е и паднало на пътя дърво в село Белиш.

Няма информация за пострадали хора и нанесени материални щети.

В язовирите има достатъчно свободни обеми и нивата на всички водоеми в региона са под постоянно наблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44