Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В помощ на хората без дом за трети път се провежда кампания „Изплети топлина“

Снимка: БГНЕС

В помощ на хората без дом за трети път се провежда  кампания „Изплети топлина.

"Изплети топлина" е кампания без бюджет, в която дарителите инвестират единствено труда и времето си чрез изплитането на шапки, шалове и ръкавици за хората без дом. До момента доброволци в кампанията са жените от Сливенския затвор, сестрите от орден "Майка Тереза", домове за възрастни хора от цялата страна, българи от чужбина и всички български производители на прежда, обясни  Лиляна Вутова, организатор на кампанията и изпълнителен директор на фондация "Има начин":

В кампанията тази година е това, че за първи път ще дадем възможност на хората да ни подкрепят чрез дарения. Материалите са жизнено важни за нас. Те ще могат да го направят в определени магазини в страната. Други акценти в кампанията са плетенето на открито, което ще бъде адресирано до мъжете. Вярваме, че това е така, не само за мъжете, а и за всички млади хора, които все още не са се ориентирали към това, като хоби. В кампанията ще бъде и премиерата на един документален филм, който сме заснели. И едно събитие, което организираме съвместно с „Мрежа от хлебни къщи“, където в няколко града в България ще плетем, ще месим хляб, ще се завърнем към нещо, което вярваме, че е в кожата, в гениите и в кръвта ни.

Премиерата на филма "Вяра от нишки", създаден специално за кампанията ще бъде в началото на месец октомври. "Изплети топлина" ще продължи до края на декември, а всеки, който желае да се включи в кампанията може да го направи като изплете топли дрехи за нуждаещите се.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44