Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден за професионална реализация" в Търговище

Снимка: Евтим Петков
Над двайсет безработни от Търговище се възползваха от организирания от Центъра за кариерно развитие "Ден за професионална реализация". Инициативата продължава с консултации за възможностите за професионална реализация в различни фирми и неправителствени организации в региона.

Обучението на безработни от различни възрасти и специалности е в рамките на проект за "Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения", финансиран от Европейския социален фонд. Боян Борисов, Антоанета Светломирова и Хюлия Якубова, които са част от участниците, споделят с какви трудности се сблъскват при търсенето на работа:

В нашия регион много трудно се намира работа, а и да намериш, тя е максимум за 300 лева. Най-вече ме интересува заплащането да е приемливо, не толкова в каква сфера ще е,
каза Боян Борисов.

Аз съм със седемдесет и пет процента ТЕЛК, така че съм подходяща, но да не е тежък физически труд. Не мога да имам големи претенции за заплащането, но поне да е нещо средно,
сподели Антоанета Светломирова.

Търся си работа на редовни смени. Те държат човекът да е без дете, за да не ги затруднява при болести, болнични,
каза Хюлия Якубова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44