Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България призовава Русия незабавно да освободи отвлечен естонски гражданин

България призовава Руската федерация незабавно да освободи естонски гражданин, отвлечен от руските служби на 5-и септември. Преди 2 седмици естонският полицай Естон Кохвер беше задържан от руската Федерална служба за сигурност по обвинения в шпионаж. Незабавно последва съвместен призив за неговото освобождаване от прибалтийските държави-членки на НАТО и ЕС. На свой ред в изявление българският външен министър Даниел Митов днес изрази безпокойство от случая. Според него инцидентът представлява сериозно нарушение на международното право от страна на Руската федерация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44