Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на полицая, който прегази с колата си бебе

Бургаският апелативен съд ще гледа днес мярката за неотклонение на граничния полицай Костадин Стоянов. На 11-и септември той прегази на пътя в созополското село Крушевец 11-месечно бебе.

Заседанието е насроченo за 11 часа.

Съдът трябва да реши окончателно дали да остави за постоянно под стража 36-годишния мъж. Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 11-месечната Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко заради това, че той е навлязъл в насрещното движение и след това се е качил на тротоар. Престъплението е извършено след употреба на алкохол.

Все още няма точна експертиза дали водачът е бил пиян по време на инцидента. До момента данните от дрегера, кръвната проба и урината се разминават. Затова прокуратурата е възложила повторно изследване на пробите, което ще бъде извършено в Института по криминалистика в София.

Междувременно стана ясно, че за да бъде осигурена безопасността на фаталния участък от пътя в село Крушевец, ще бъдат поставени пет изкуствени неравности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44