Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян започва "Български фестивал на сливата"

Снимка: БГНЕС

Тази вечер в Троян ще бъде открит традиционният "Български фестивал на сливата". Той се провежда за 22-ри път и ще продължи до 22-ри септември.

По време на фестивала ще бъде запален казанът за варене на ракия, като гостите ще могат да опитат прочутата троянска сливова, както и традиционни кулинарни изкушения, приготвени от местни майстори. Ще се организира и кулинарен конкурс за професионалисти и любители, както и конкурс за най-добра домашна сливова ракия. Предвидена е и демонстрация на цветно аранжиране, ревю на традиционни и стари градски костюми.

На "Улицата на занаятите" ще работят арт-ателиета по керамика, рисуване и дърворезба, работа с природни материали и декорация на тъкани. По време на фестивала домакините са подготвили и разнообразна музикална програма.

Освен в Троян част от фестивала на сливата ще се организира и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в Орешак.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44