Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двайсет незаконни постройки бяха съборени в бургаския квартал "Победа"

Снимка: Венелина Попова

В бургаския квартал "Победа" се проведе акция по премахването на незаконните постройки. Досега там са съборени 20 незаконни обекта. Част от тях бяха демонтирани доброволно от обитателите им, а други - съборени от Община Бургас. Разчистването на строителните отпадъци с багери се проведе при засилено полицейско присъствие. Акцията беше ръководена от кмета Димитър Николов и териториалния директор Магдалена Манолова

Идеята е да се освободи достатъчно габарит, за да може да минава специализирана техника при необходимост. След проливните дъждове имахме доста сериозен проблем тук, в този район, водата се задържа продължително време и трябва да има възможност за подход на пожарни, линейки, специализирана механизация. "Гражданска защита" просто с едни 40-метрови маркучи - беше абсурдно да се отводнява въпросната територия, каза Манолова.

Повечето от живеещите в незаконните постройки не са бургаски жители, а са прииждали през последните месеци от Сливен, Котел и Ямбол. Някои от тях се заканиха да спрат децата си от училище.

Описването на незаконните постройки в квартала до пълното им премахване ще продължи. Кметът мина през всички улици днес и предупреди жителите на "Победа", че опасността  от епидемия след наводнението все още не е отминала. Той заяви и че периодично ще бъдат изпращани екипи на дирекция "Екология", които ще правят актове за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44