Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров: С полицията работим по случаи за купуване и продаване на гласове

Снимка: БГНЕС
В Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че с полицията работят по случаи за купуване и продаване на гласове. Следващата седмица ще бъде първото заседание на звеното за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес. В момента се работи в област Монтана, уточни главният прокурор:

Това, което в момента се извършва в Монтана, много скоро ще бъде повторено и в някои други области. То включва противодействие на намерения, а също и на създадени предварителни организации за купуване на гласове, които така или иначе са свързани с други престъпления като например или основно незаконна лихварска дейност.

На този етап не можем да обявим предварителните резултати от проверките. Очакваме да има и досъдебни производства, каза от своя страна министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Пет са случаите, засечени от пловдивската полиция и докладвани вече на прокуратурата, съобщи директорът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов и обясни каква е използваната от лихварите схема:

Лицата, които осъществяват тази дейност, поставят в зависимост други лица, държат техни лични карти, техни банкови инструменти, дебитни карти. На практика установяваме, че схемите, с които се купуват гласове, е именно с тези посредници.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44