Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят, обвинен за катастрофата край Крушевец, беше пуснат под домашен арест

Граничният полицай Костадин Стоянов, обвинен за катастрофата край село Крушевец, където загина 11-месечно бебе, беше пуснат под домашен арест. Бургаският апелативен съд измени мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека, каквото беше и желанието на обвинения полицай.

По време на днешното заседание Костадин Стоянов обясни, че не знае какво точно се е случило, но предположи, че е възможна техническа неизправност, защото колата е тръгнала наляво. Искането на прокуратурата беше той да остане в ареста, тъй като имал възможност да попречи на разследването. Защитата мотивира жалбата си за по-лека мярка за процесуална принуда с тезата, че престъплението е без умисъл, а целта на предварителното задържане не е наказание.

Стоянов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 11-месечната Красимира Кънева. Установено е, че той е шофирал с 0,3 промила алкохол в кръвта, по-малко от количеството, което квалифицира престъплението за извършено в пияно състояние.

Днес приятели на Костадин Стоянов обвиниха медиите, че са го осъдили предварително. Около 10 бяха мъжете, които се събраха пред сградата на Апелативния съд в Бургас в подкрепа на Стоянов и настояха той да не остава в ареста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44