Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33 милиона лева за депо за битови отпадъци край Велико Търново

Снимка: БГНЕС

След 20-годишно отлагане, край ВеликоТърново започна изграждане на регионално депо за битови отпадъци. Проектът е финансиран с над 33 милиона лева от оперативната програма за "Околна среда".

Главната причина за забавяне строителството на регионалното депо за битови отпадъци бяха споровете, къде да бъде разположено. Сега се изгражда в землището на великотърновското село Шереметя, съобщи ръководителят на проекта Зорница Кънчева.

До края на годината, следващата, се надяваме да имаме една функционираща система за управление на отпадъците на 6 общини Велико Търново, Горна Оряховица, Стражица, Елена, Златарица и Лясковец. Депото е за всички отпадъци с битов характер. Има и инсталации за сепариране, инсталации за компостиране и клетка, в която ще се депонират останалите количества, които не подлежат на предварително третиране и не подлежат и на рециклиране.

Сновото депо ще бъде решен проблемът с битовите отпадъци на район със 170 000 население. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44