Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Последно: токът поскъпва с 9.79 на сто. Парите от увеличението отиват в НЕК и в енергото", пише 24 часа на първа страница и продължава темата на втора и трета страница. От поместената таблица става ясно, че най-много ще плащат абонатите на ЧЕЗ. Според часовия вестник хората, които се отопляват на ток ще понесат сериозен удар - ако това става с 800 квтч на месец, домакинството ще плаща с 16 лв. повече.

Темата е водеща и за Труд, който отбелязва в подзаглавие, че енергийните помощи също ще нараснат с размера на поскъпването.

Също на първа страница, под заглавие "Цялата истина за КТБ в съда" Труд цитира казаното от главния прокурор Сотир Цацаров по казуса и извежда два акцента: Банковият надзор е създал условия за финансова смърт на КТБ, а обвинението срещу Цветан Василев за присвояване на 206 милиона лева е само начално.

Стандарт извежда друг акцент от казаното от обвинител № 1: "Политици са замесени в случая с КТБ, имената им ще излязат наяве в съда."

"Държавата потуши бунта на миньорите с 500 000 лева", гласи водещото заглавие на вестник Сега, който изтъква, че трагедията на останалите без заплати миньори е влязла в предизборна употреба.

"Политически борби бавят даренията за Мизия", пише в друга публикация на първа страница на Сега.

"Миньорският протест победи, преди да обхване страната", обобщава вестник Преса и отделя две страници на темата. "Вноската за пенсия расте с едно на сто" - под това заглавие вестникът дава подробности за проекта, подготвен от Консултативния съвет по пенсионната реформа.

Монитор и Телеграф избират за водеща тема събираните пари от родители на първокласници за първия учебен ден. "По три сливи за закуска получили учениците до 4-ти клас в няколко бургаски училища. В същото време от родителите събират между 80 и 100 лева за принтери, щори и охрана, пише Телеграф.

Дума съобщава на първа страница за пускането от ареста на граничния полицай, убил с колата си 11-месечно бебе. Кръвната му проба показала 0.5 промила и той не носел нито наказателна, нито административна отговорност, отбелязва Дума.

На три страници вестникът публикува пълния текст на резолюцията на Европейския парламент за ситуацията в Украйна и отношенията ЕС - Русия. Според коментара на първа страница читателите ще се убедят, че с конфронтационния текст евродепутатите искат война с Русия.

Със заглавия като "Великобритания оцеля", "Шотландия избра да остане с Лондон" вестниците коментират резултатите от референдума, като повечето от тях изтъкват демократичната процедура и високата активност от близо 85%. "Шотландия остава под короната с вота на имигранти и студенти", пише Стандарт под заглавие "Наши гласуваха за кралицата".

Всички вестници съобщават, че днес пускат билетите за мача "Лудогорец" - "Реал". 80 000 души, или два пъти повече, отколкото побира стадион "Васил Левски" са подали заявка да гледат на живо срещата, пише вестник Преса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44