Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невъоръжен мъж беше задържан след като прескочи оградата на Белия дом

Снимка: www.technostroi.com

Мъж прескочи оградата на Белия дом и предизвика евакуация в западното крило. Според охраната на една от най-строго пазените сгради в света, прескачане на оградата на Белия дом не е нещо необичайно. Необичайното в случа я е, че този път натрапникът не е бил спрян навреме. Според говорителя на „Сикрет сървис“ Ед Донован, мъжът е спринтирал към оградата, прескочил я е, игнорирал охраната и стигнал до входа на сградата към „Пенсилвания авеню“. Не изглеждало мъжът да е въоръжен. След като бил заловен и претърсен, в него наистина не е открито оръжие. Мъжът е идентифициран като Омар Гонзалес, на 42 г. от Коперас Ков , щата Тексас. След като бил арестуван се оплакал от болки в гърдите и се наложило да бъде откаран в близката болница „Джордж Вашингтон“.

„Ситуацията беше много по-различна от другите инциденти, които сме имали в Белия дом“, каза още говорителят на „Сикрет сървис“ и обеща пълно разследване на инцидента предизвикал евакуация на работещите в тази част на сградата и на журналисти от Асошейтед прес, които са се намирали там по това време.

Инцидентът станал само минути след като Барак Обама и дъщерите му отпътували за президентската резиденция в Кемп дейвид за почивните дни. Първата дама Мишел Обама пътувала отделно, но по време на инцидента също не е била Белия дом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44