Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра назначават 36 млади висшисти по програма "Старт в кариерата”

Снимка: Радио Шумен

36 млади висшисти ще бъдат назначени на работа в институции и учреждения в Силистра и района по програмата „Старт в кариерата”. Срокът за подаване на документи в Бюрата по труда е вторник, 30-и септември.

В програмата могат да се включат младежи до 29-годишна възраст, завършили висше образование, които имат редовна регистрация в Бюрото по труда като активно търсещи работа. Одобрените кандидати ще имат възможност да работят 9 месеца по специалността, която са завършили, като от държавния бюджет ще получават заплата от 400 лева месечно. В Силистренска област млади висшисти ще назначат Областната управа и общинските администрации, както и териториалните поделения на различни изпълнителни агенции и ведомства, които търсят специалисти. Документи се подават лично, като всеки младеж може да кандидатства едновременно за 3 работни места, като само 2 от тях могат да са при един и същ работодател.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44