Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена загина, а шестима бяха ранени при катастрофа на румънски автобус в Прохода на Републиката

| обновено на 21.09.14 в 14:32
Снимка: Катя Чорова

С три хеликоптера от летището в Горна Оряховица бяха транспортирани в Румъния шестима ранени при тежката катастрофа, станала около 4 часа сутринта в Прохода на Републиката. При произшествието загина 27-годишна жена. 

Според лекарите от Великотърновската болница, оказали спешна помощ на пострадалите, състоянието на 6-имата е стабилизирано и няма пряка опасност за живота им. По последни данни от полицията, в 50-местния румънски автобус е имало 2-ма шофьори и 25-ма пътници, които се прибирали в родината си от турски курорт. По първоначални данни автобусът се е преобърнал на платното, след като 44-годишният шофьор загубил управление на остър завой. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Взета му е и кръв за химичен анализ. Той е задържан за 24 часа и прокуратурата ще решава дали да бъде удължен неговия арест.

След като бяха разпитани в полицейското управление, в 15 часа туристите отпътуваха за Румъния с друг автобус.

Заради тежкото произшествие движението през Прохода на Републиката бе спряно за около 5 часа и бе пренасочено през Прохода Шипка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44