Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават вторичните трусове в района на гръцкия град Патра

Снимка: БГНЕС

В Гърция все още продължават вторичните трусове в района на град Патра, централна Гърция, след земетресението от 4,5-а степен тази сутрин.

Епицентърът е в близост до  град Нафпактос, който се намира на 170 километра северозападно от Атина и на 12 километра от Патра. Епицентърът се намира в морето  на дълбочина от 5 километра, което е причината да се почувства от жителите в голям район. Много от тях прекараха последните часове навън.

Досега най-силният регистриран трус е с магнитуд 4,5 степен по Рихтер. Имаше вторичен трус от 4-та степен, а следващите не са с такава сила. От Геодезичния институт в Атина съобщиха, че сеизмична активност се отбелязва още от петък. Няма жертви и разрушения. Сеизмолозите предполагат, че няма да последва по-силен трус и очакват постепенно в рамките на два дни да затихнат и вторичните трусове.

Днес имаше друг инцидент с ферибот, който се движи по линията Патра – Игуменица - Анкона. По неизяснени до сега причини корабът се удари в подводен риф и започна да навлиза вода. Инцидентът стана в близост до остров Корфу. Пътуващите 700 пътника не са пострадали. Не са нанесени щети и на превозваните 306 автомобила. Сред тях има и български граждани, които пътуват от Анкона за Патра. Пътниците са прехвърлени на друг ферибот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44