Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бързи полицейски производства за четирима от задържаните футболни фенове, нападнали полицаи

Бързи полицейски производства са образувани срещу четирима от задържаните фенове на Локомотив - Пловдив, които нападнаха полицаи вчера. Припомняме, че при инцидента, станал преди началото на футболната среща между Локомотив - Пловдив и Берое - Стара Загора, леко беше ранен един полицай, а 10 души бяха арестувани. 

Сред четиримата, на които са повдигнати обвинения, има и младеж на 18 години. Всички те са регистрирани и за други криминални прояви. 

На останалите шестима са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. От тях двама са непълнолетни - на  17 и 16 години.

Групата, която вчера след 17 часа нападна полицейски служители, охраняващи района на стадион "Лаута", е била въоръжена с палки и камъни. Феновете на Локомотив - Пловдив първоначално отправили закани и заплахи към униформените, а след това се стигнало до саморазправа. В настъпилата схватка е пострадал полицай, който е ударен по главата. Той е откаран в болница, където му е оказана спешна помощ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44