Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Смолян протестират срещу изграждане на топлоцентрала

С 10-минутна блокада на пътя за Пловдив и пътя към граничния пункт за Гърция, жители на смолянския квартал "Устово" ще протестират срещу намеренията за изграждане на топлоцентрала с биомаса край квартала. Притеснението на хората е провокирано от екологичните рискове, обясни председателят на Инициативния комитет, доц. Христо Гиневски

Обектът е опасен. Започна да се строи с груби нарушения. Няма ОВОС, който да е обсъден, няма здравна оценка.Теренът е отреден за едно, не за такъв обект. Ние ще приемем една декларация, в която ще поставим искане пред институциите, включително и централните. Институциите в града имат вина. Първо, защо общината е разрешила строителството, без да види цялата документация?! Събудило се е гражданското общество! Това е кауза! Цялото население сме зад тая кауза! Искаме да събудим тези институции да си свършат работата!

Кореспондентът ни Радостина Чернокова съобщава, че вече е разпоредена пълна проверка по случая с проекта за топлоцентрала.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44