Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-ри септември е Ден без автомобили

В рамките на Европейската седмица на мобилността днес, у нас, ще бъде отбелязан Европейския ден без автомобили. Столичната община и Центърът за градска мобилност, които са организаторите на Европейската седмица на мобилността, канят жителите и гостите на града в зоната без автомобили, в която могат да се разходят с велосипедите си, както и да включат децата си в организираните прояви. 

От 9 до 17 часа ще бъде забранено влизането на превозни средства в зоната, ограничена от булевард "Княз Александър Дондуков", улица "11-и август", улица "Врабча", булвард "Васил Левски", улица "Аксаков", улица "6-и септември" и "Генерал Гурко", улица "Леге", улица "Позитано", булевард "Витоша", булевард "Княз Александър Дондуков", с изключение на граничните улици и булеварди. 

В 11.30 часа художникът Иван Яхнаджиев ще отвори ателие на открито, за да предложи помощта си за рисунките на децата, които желаят да се включат в проявата. В 13 часа ще започне детското състезание, организирано от сдружение "365". От 10.30 до 15.30 часа на площад "Княз Александър Първи", където ще са проявите, ще има и информационен щанд, където ще могат да се получат материали за обществения транспорт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44