Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен отново ще се съберат старите градски родове

Снимка: БГНЕС

Традиционната среща на старите сливенски родове се провежда в Сливен. Очаква се на нея да се съберат представители на над 200 фамилии. Срещата се организира за 19-и път от сдружение "Мати Болгария" и женското дружество "Майчина длъжност". Кета Пирдопска, председател на сдружение "Мати Болгария", пояснява програмата на срещата:

Приготвили сме представяне на нови книги от сливенски автори, издаваме годишно издание на вестник "Сливен", в който са поместени много материали за града, за видни личности. Идеята ни е да поместваме родови хроники. Логото на поканата е "Да съхраним паметта на Сливен, за да го има и утре" със снимка на Стария бряст, символа на Сливен, който стана тази година Дърво на Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44