Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Крушевец блокираха пътя Бургас- Малко Търново

Снимка: БГНЕС

Жители на село Крушевец блокираха главния път Бургас - Малко Търново, на мястото където на 11-и септември граничният полицай  Костадин Стоянов прегази с автомобила си 11-месечното бебе. Хората протестираха срещу решението на съда да пусне от ареста полицая, защото смятат, че пробите му за алкохол са манипулирани.

Стоянов, който е с обвинение  за причиняване на смърт по непредпазливост,  вече е с мярка за неотклонение "домашен арест". В петък Апелативният съд в Бургас прецени, че той няма основание да бъде оставен под стража, след като кръвната му проба за алкохол е под 0,5 промила. Самото престъпление е извършено без умисъл и няма опасност униформеният да се укрие и да извърши друго престъпление. Не така обаче смята бащата на убитото дете - Красимир Кънев.

Ще протестираме против мярката за домашен арест, защото не вярвам някой да упражнява контрол върху полицай, кой ще го провери? Мястото му е в ареста, това е моето мнение. Съмнявам се в достоверността на резултатите. И на дрегера, и на кръвната проба, и на урината. Аз съм извикал моя адвокат да направи повторна експертиза, да се разследват нещата, защото за мен това не са реалните резултати.

Хората в село Крушовец коментираха, че се опасяват от възможна манипулация на пробите за алкохол и от това полицаят да не бъде наказан съобразно тежестта на престъплението. В този случай законът предвижда от три до десет години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44