Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Парачин се притесняват за съдбата на стъкларската фабрика, собственост на Цветан Василев

Снимка: Николай Кръстев

Кметът на сръбския град Парачин Саша Паунович смята, че ако не бъдат завършени започнатите по-рано инвестиции във Фабриката за стъкло, чийто мажоритарен собственик е банкерът Цветан Василев, може да се стигне до съкращаване на работещите в нея.

Някога Фабриката за стъкло в Парачин е имала близо 5000 работници, а сега в нея работят близо 800 души. Заплатите във Фабриката за стъкло в Парачин са най високите в града, където работниците получават до 400 евро, а инженерите около 800 евро. 

Кметът на града Саша Паунович каза за БНР, че средствата от данъците, които идват в бюджета на Парачин, са доста добри, което се отразява добре и на местната икономика. Паунович твърди, че откакто Цветан Василев е приватизирал Фабриката, са направени сериозни инвестиции. Хората в града са притеснени от ставащото, казва кметът на Парачин и допълва:

Основният въпрос е, какво ще стане с планираните инвестиции, защото, когато миналата година беше започната инвестиция за нова производствена линия, беше разрушена старата пещ, a купената нова технология не е монтирана все още и така не е завършен целият цикъл на инвестиране. Ако той не бъде завършен, ще бъдат поставени под въпрос местата на редица работници на тези производствени линии. 

Кметът допълва, че не се е срещал със собственика на най-голямото предприятие на територия на общината, дори когато е било откриването на новата линия във Фабриката. Тогава, освен Цветан Василев, там е бил и сръбският президент Томислав Николич. Според Паунович, трябва да се намери изход от създалата се ситуация и това да не повлияе върху работата на Фабриката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44