Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа въоръжен мъж, барикадирал се в дома си в Бузовград

| обновено на 23.09.14 в 10:16

След няколкочасова полицейска акция в Бузовград близо до Казанлък беше задържан въоръжен мъж, който се барикадирал в дома си.

Въпросният човек от Бузовград вече е арестуван Ибрям Караасан е на 62 години, разведен, живее сам в дома си. Той е бивш служител на военните заводи "Арсенал".

Кметът на Бузовград Михаил Янушев заяви в интервю  за предаването "Преди всички", че обстановката в града в момента е спокойна:

Няма място за притеснение. Лицето е задържано. Той е с видимо спокоен нрав. През годините, от когато аз съм кмет, не е създавал някакви проблеми. Единствената вражда, която е имало, е била с хората, с които се е случил инцидентът. Лицето няма психични отклонения. Става въпрос за битов скандал.

Негови съседи казват, че и друг път е произвеждал стрелба от дома си.

Полицията е на мястото на произшествието.

Притеснителното е това, че домът на Караасан се намира на стотина метра от дома за деца с увреждания в село Бузовград, където не се знае за момента точно колко обитатели има, но така или иначе той работи.

Слуховете за това, че Ибрям Караасан е психически неуравновесен, не са потвърдени. Неговите съседи казват, че е нормален и някои го определят като добър човек.

Тази нощ е бил потрошен лекият автомобил на Ибрям Караасан, който се намира паркиран пред дома му. Няма данни кой е извършил това.

Официалната версия на МВР гласи следното: Става дума за пиянска свада. Ибрям Караасан под влияние на алкохол взел самоделното си оръжие и тръгнал да се саморазправя със съседи роми.

Някои съседи твърдят, че Ибрям залял с бензин колибата, в която живеели ромите, но не успял да драсне клечката кибрит. Съседите се събудили и подгонили Ибрям. Тогава, тичайки към дома си, той е произвел редица от изстрелите със самоделното си оръжие.

След като в 06.15 часа той се е предал и е арестуван, сега е образувано досъдебно производство.

Интервюто на Силвия Великова с Михаил Янушев можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44