Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майката на стрелеца от Лясковец иска обезщетение от МВР

Снимка: Катя Чорова

При акцията на баретите за обезвреждане на барикадиралия се притежател на незаконен боен арсенал Петко Петков в Лясковец на 14-ти март, на апартамента му са нанесени щети за повече от 4 400 лева.Това показа техническата експертиза,приета от Районния съд в Горна Оряховица по дело, заведено от  неговата  майка Стефанка Петкова, която е собственик на жилището. 

Петкова ще търси обезщетение от МВР по Закона за отговорността на държавата. Тя и синът й Петко заведоха дело в Европейския съд в Страсбург, защото смятат, че при щурма на баретите са нарушени човешките им права. 

На Петков, който е обвинен за убийството на спецполицай и раняването на трима негови колеги, е наложен постоянен арест.Той го обжалва пред Великотърновския окръжен съд и иска мярката му за неотклонение да бъде променена в домашен арест или парична гаранция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44